Loya oh loya 😮‍💨

Macam mana nak hilangkan rasa loya ya ? Nak makan apa ? Currently mmg tak boleh mkn nasi . Mmg makan benda lain . Konon mkn benda masam nak hilangkan tp tak jalan jugak . Tak makan loya , dah makan mulut rasa masam n mula loya jugak . Kadang tahan tak bukak mulut tak bercakap sampai berjam jam , sayang makanan dah makan takut keluar semula sbb bila bercakap nanti air liur mcm penuh dlm mulut . lepas dah 3 4 jam membisu kalau betul tak tahan saya muntah kan juga tp takde keluar makanan pun keluar air liur jee tp pahit . Hidung pun sekarang tajam sungguh lah bau wangi loya bau pelik loya . Mmg takde mood betul kalau datang meloya tu . #9week

15 Balas

takda cara lain sis kalau semua dah buat. memang mcm tu la bila alahan. kalau sis muntah teruk sgt boleh je minta ubat tahan muntah.

sya smpai 5 bulan alahan klau rsa loya jgn mkn bnda msam nt lg rsa nk mntah cba mkn bnda mnis

Dlu saya pon xblh mkn xd selra langsung… yg sya boleh mkn Ramen Pedas tu😂

Redha lah dgn ujian kehamilan ni.

Cuba makan tembikai sejuk2