baby meragam, ibu stress

macam mana nak hadap eh bila anak meragam asyik nak berdukung 24jam , dah dukung pun kadang nangis sampai x da suara. ibu dah sampai tahap nak marahhhh marahh . hempas hempas untuk hilangkan stress . seriously please help me. dah tak larat nak nangis .

20 Balas

pernah jaga baby umur 6 bulan ( bukan baby saya ya ) , mak mertua mengasuh anak orang. dia minta saya tolong jagakan sekejap so takpalahkan saya jaga macam tu je la biar dia duduk dekat tempat duduk enjut tu (taktau apa nama) and saya pula tengah pregnant sekarang ni. baby tu pantang sangat nampak orang berdiri. dia pun nak juga berdiri nak duduk nak bangun tanak baring. yaAllah sumpah stress wei , sikit sikit menangis . semua benda tak kena bagi dia yaAllah. sumpah rasa cam nak hempas budak tu bagi diam. nak angkat tak larat perut dah membesar and tunggu masa nak bersalin ja. actually dah memang hilang sabar dengan baby tu tapi kawal diri juga la jangan pukul ka apa sebab anak orang. pernah dukung dia hadap muka saya saya picit dia kuat sikit sebab geram sangat. itu sebab saya tak suka budak and tak suka jaga anak orang. anak sendiri kalau buat hal rasa berbeza berbanding dengan anak orang. 🥲

2y ago

Kesiannya budak tu, xthu apa2.