baby meragam, ibu stress

macam mana nak hadap eh bila anak meragam asyik nak berdukung 24jam , dah dukung pun kadang nangis sampai x da suara. ibu dah sampai tahap nak marahhhh marahh . hempas hempas untuk hilangkan stress . seriously please help me. dah tak larat nak nangis .

20 Balas

I'd been in your situation before.. burn out too.. penat mmg penat sbb nk berangkat je.. tp apa sy buat, sy tahu x mudah, stiap kali sy rasa nk buat benda bukan2, sy igt balik sy yg nak anak ni, ni amanah allah. klau dia mati, bahagiakah sy? mmg kadang rasa mcm I'm a bad mom.. but cepat2 sy twist dlm kepala, ni semua setan.. ckp 'ni anak alu, ni anak aku, ni anak aku' lpastu sebut je auzubillahhiminashaitonirrajim byk2 kali, biar dua2 lembut hati.. kuatnya mom.. sy hadap itu smpai lah anak 9m skrg, nnti anak dah start phase separation anxiety, dah start mkn lg byk pe'elnya.. one more, pkir baby tu dy x reti apa2,mmg dy tau nangis jaa sbb dy cuma ada kita, ibu dy satu2nya tmpat bergantung.. so keep strong mommies..