Tips raya dgn baby

Macam mana nak elak orang cium ank ye? Lebih spesifik, fil & mil. Tiap kali fil cium je, mlm tidur ank saya akn batuk2 sbb dia cium lepas merokok🥲 Saya x mampu nk kata apa bila husb tegur pn tak jalan Macam mana mummy elak orang2 cium baby ye? Baby baru 4m, baru nk adapt dgn dunia. Musim raya ni nak elak la kalau boleh dr sakit2

4 Balas

Bby sy pn baru 4 bln smlm, mmg xda jln sgt pun sbb xnk org cium2. Kami baru beraya rmh mak mentua je sepnjg raya ni, selain tu mmg dduk terperuk dlm rmh je. Boring tersangattttlah boring, byk jemputan open house tp semua x pegi, sbb xnk risikokn bby kena cium terutamanya perokok! Xpe xberaya skg, tggu ank dh besar sikit, immune dia ok, blh la pegi. Fokus dgn kesihatan n kesejahteraan ank dulu, yg lain blh tggu.

saya guna antibacterial wipes & perhati kat mana ank saya dicium @ disentuh. anak saya dah la baby pramatang.susah nk ckp dgn org yg xdak common sense. even ditegur jgn cium, ehh dia siap cakap tahu x boleh nk cium tpi tetap digomol & diciumnya ank kita 😤. saya bawak lari anak masuk dalam bilik, dia pon masuk dalam bilik saya 🙄. harap lepas saya pindah rumah ni, xdak la jumpa manusia sebegini..

Sampai2 tu buat announcement. Tambahan lagi kata kat depa sapa langgar peraturan, bill hospital / clinic sampai kt rumah depa.

saya tak tegur, tapi saya ssiap standby tisu basah. lap muka baby saya depan muka dia. terasa ke tak pergi lantak dia😂