Helo mommies nak tanya mengenai baby bump

Macam mana nak bezakan perut buncit dan baby bump. Saya da 14 minggu. Org kg semuaa tegur berapaa bulan da 🤣 . Kalau tngok perut mmg buncit, smpai atas buncitnyer

1 Balas

14 minggu baby masih kat bawah, kalau scan pun, doktor akan scan dekat area bikini line tu je. yg atas2 tu usus & organ2 lain tertolak ke atas, dan most probably angin banyak. kalau awak baring, mana yg still keras timbul kat bahagian bawah tu, awak tolak pun dia tak lembut macam perut biasa, most probably rahim & baby dalam tu lah.