Macam mana nak bertahan duduk rumah mak mentua

Macam mana nak bertahan duduk rumah mak mentua ya, suami pernah ckp dia bnyk nak kena tanggung dekat rumah ni bayar segala hutang arwah ayahnya. Yg kite ni pula makin lama makin tak selesa, sbb takde privacy utk diri sendiri, laki saya laki tunggal & 4pmpn. Anak saya 1tahun 11bln & 11bln.. Bilik takde la besar mana, tapi anak makin lama makin besar. Nak kata beli barg dlm bilik pun berpada² utk anak saya selesa bermain 😌. Then kalau bergaduh suami isteri ni takde privacy, smua org dlm umah ni blh dgr.. Aku malu & aku hanya mampu pendam je 🥲

4 Balas

Minta suami sediakan tempat tinggal yg selesa utk isteri dan anak-anak berhampiran rumah keluarganya. Nafkah wajib tu.

2mo ago

kite takut la kena marah balik hmm allah je yg tahu hati ni. tak tahu nak luahkan mcm mana 🥲 Dia takkan faham klau kite ckp tak selesa duduk umah mak dia nnti mula la fkir negatif dekat kite ni dah jadi gaduh.. sejenis tak memahami perasaan wife sndri