Gerakan pada bayi

Macam mana nak bagi baby kerap gerak ye?

11 Balas

Saya dah masuk 21w, dari 17 nurse tanya ada gerak tak, saya kata mcm tak perasan gitu.mgkin prut saya jenis tebal tapi semalam, saya lapar sngt,nk makan megi, hsbnd buat kan, dia bagi dgn air sejuk, teh o ais ke ap, lps makan saya sandar kat katil, pstu selak baju, nmpak prut la. Sekali rasa mcm geli2, tngk, perut mcm naik and bergerak, pnggil tngk, btul dia naik timbul, rupanya dia menendangg. hehe sis try minum air sejuk mana nk tau kan

minum air sejok or kejut baby dgn cucok manja perut. kalau x jalan jugak, sy pernah baca boleh suluh torchlight kat perut. sbb kalau dh 22wks ke atas baby dh dpt detect cahaya. dlm perut kan gelap

Saya pernah tanya doctor kt tempat saya buat ultrasound. Dia kata, makan makanan manis boleh buat baby active. Saya pernah minum air milo sejuk sebelum scan. Time scan tu, doctor kata active betul baby

Dlam 1 hari tu baby awak tak bergerak ke? Try la makan buah2 yg manis2 minum air sejuk air buah sejuk ke. Kerap la bercakap dgn baby usap perut tu

Kak ipar sy ajar, kalo pusat kite xterjojol lg, main kat sekitar lubang pusat tu. Nati dia gerak.. Sy dh try, mmg menjadi

9mo ago

aaaa. ni betul. tq sis. sy hampir nk berlari ke hosp sbb dr pukul 10 tak gerak2. skrg dh 12pm

selalunya sy minum air sejuk atau makan benda2 manis..kdg2 tu sy main perut sy..pastu japgi dia gerak la 🤭

saya biasa usik2 perut ckp helo2 bangunlah 😅pastu makan buah oren masam huhu biasa makan2 dia gerak je

Minum air sejuk , nanti dia tejutttt😂😂 sy td mcm tu la, minum air sejuk terus gedik2 je dia😌

byk duduk byk baring dia akan sllu bgerak hehehe . klo kita byk gerak dia akan byk berehat plk

makan limau @ jus limau