Lepas bersalin kena buasir

Macam mana mahu hilang kan buasin...

1 Balas

nnti puan try mintk husben pergi farmasi tnya ahli farmasi tu ada tak krim sapu untuk alami buasir..biasa ada jual tuk org alami buasir .kalau baru lg alami dan dia blum stage 2 ..3 n etc... masih blh lg di rawat dgn krim sapu ..dan juga jaga pemakanan..bykkn minum air kosong atau buahan supaya senang flush selepas makan... kalau mcm lepas bersalin ni kena try makan ubat lembutkn najis atau ubat air jnis insert dkt tmpat buang tu nama dia enema blh beli di farmasi... bg elakkn kita meneran dan najis mudah keluar dan tidak alami masalah buasir..mg cpt sembuh..dan dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

alhamdulillah..ok ..mg dpmudahkan segalanya amiin... slmt brpantang ya..jg dri baik2 🫶🏻