Masih berpuasa penuh, 6 minggu pregnancy

hai mommies2, tkpa ke ya 1st trmster ni puasa? saya dh 6 mggu tp masih berpuasa penuh shgga hari ini😊#bantusharing #ingintahu

9 Balas

Sy awal2 hari tu bertahan jugak puasa. Tp last2 nie banyak muntah lesu je perut jd banyak angin bile perut kosong jd sy berbuka. Dh 6 hari tggal puasa. Tp dh berbuka pun xde tenaga jugak. Boleh makan buah je 😢

if awak larat,boleh teruskan. tpi if rasa tk selesa,baik berbuka je. itu pendpt yg i dpt dri doktr i la. sbb baby awal lgi ,bru nk menjdi .if awak risau2 better jgn puasa. makan je mcm biasa

Saya tanya doc, doc kata ikut badan ibu. Kalau ibu larat okay je. Saya pun berpuasa awal ramadhan haritu sampai dah mula alahan baru saya tak puasa. Saya dah scan alhamdulillah bb okay jee

sy dpt puasa sehari shje lepas dari tu sy xpuasa atas nasiht dari nurse sbb sy ad mslah underweigt,hb low ..kalau sy puasa rse nak pitam and lesu ssngt

sy dh 8w+. alhamdulillah dpt puasa penuh. Depends kt keadaan masing2. klu larat boleh puasa, if x larat boleh buka.

untung awak masih kuat berpuasa 6w. saya 6w 5d mmg dh tk larat,kjp2 lapar. lapar yg tahap kena makan cpt.

3mo ago

kita klau air mcm dh kurang.tkde rasa nk minum hhhmmm

Saya yg 12weeks pon dr tk bg puasa , sbb alahan kuat mungkin

saya 5week..tau pregenant baru lagi..teruskan jer puasa

kena tny nurse yg rawat awak