MITTENs

Maaf Ya bertanya. Selalunye mittens bagi pakai sampai berapa bulan ya? Terima kasih.

36 Balas

My baby xpakaikan Mittens. Just kenakan socks utk dy sbb tkut sejuk kaki. Seeloknya xperlu pakaikan Mittens n booties pun sbb lg bagus utk perkembangannya baby. Dkt rumah lebih baik xperlu pakai kalau keluar br pkai. Lagipun Malaysia panas 😂. My baby bedung pun tak. Tp Alhamdulillah 7 months dy dh boleh free standing, 9 months dh jalan sndri.

sye ... mitten n barut pakai sampai sebulan je... kalu bby sejuk sgt boleh je pakai mitten tu.. dah hilng sejuk buka semulaa... sye g klinik Dr asyik buka barut bby je.. sebb usus bby dah besar, n susu pon minum bnyak risaw sempit leh buat bby sush napas 1 n xselesa 1 hal.

Terpulang. Hanya kita mak² ni tau apa yg trbaik utk anak kita. Cuma tujuan pakai mittens tu sebab kuku bayi panjang. Takut dia tercakar muka dia... Kepala dia. Kalau dah potong kuku. Tak jadi hal pun xnak pakai.

sy sampai 2 bulan lbh lps tu xpkai dah tp kena rajin check celah2 jari dia sb ada habuk2 melekat kt situ time mandi slalu bersihkan potong kuku xnk muka calar kalo x hbis dia lukis muka sendiri 😅

1 bulan lebih macam itu pakai selepas itu tak pakai dah. Kena selalu tengok kuku bayi, kalau panjang kena potong sebab kuku bayi tajam dan takut tercalar mukanya sebab cakaran kukunya.

Smpai habis pantang je.. Sbb tgn bby pon da mmbesar, pakai mitten dah ketat, tgn die x bebas, tp kena slalu kena tgok kuku die panjang ke tak, tkot nnnt die ckar muka..

sminggu je .. lepas tu siap2 potong kuku lme2 mmg nmpk dye nk cakar muka , nti kalau ade terkene sikit die dah x cakar lagi.. baby pun pandai .:

X pyh lama2 biar jr baby tu bebas pegang n sentuh apa2. Tp mk sure kuku baby x pnjg klu x berlakulah cakaran harimau segala bagai kt muka dia

saya pakaikan sekejap jee. tak sampai sebulan lebih saya dah buka. tapi make sure kuku potong nanti abis dia cakar muka . 😂

Maksimum dalam pantang je la... Tu pun sbb kuku dia tu... Kalau lepas potong kuku.. Biarkan je tak pakai...