38 weeks 5day.

Maaf upload gbar mengelikan.sya sekarang 38weeks 5day.pagi tadi keluar lendir tansparent.mlm ni lendir warna lain pula.tapi kedua² x ada bau busuk atau amis.normal ker? #38weels5day #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #1stimemom

38 weeks 5day.
2 Balas

terima kasih puan.pagi tadi ni dah start dah keluar lendir campur darah tapi ketulan darah dekat lendir tu sikitt sangat.kene alert betul² lah sya hari ni.

3y ago

Pakai pantiliner kalau nak monitor lendir darah tu. Kalau dah start sakit2 dah boleh get ready ke hosp. Kalau nak pegi skrg boleh tapi takut bukaan belum banyak and suruh balik dulu.

Dah hujung2 ni mmg normal akan keluar keputihan mcm tu. Tak pasti sama ada mucus plug atau keputihan. Tapi dah boleh get ready. Mana tahu turun lendir darah.

3y ago

Kalau awk banyak buat kerja atau penat sangat, biasanya akan keluar jugak keputihan pekat mcm tu tapi kalau jarang2 takpe. Jangan selalu. Tu bahaya. Apa2 kena monitor keputihan ye. Banyakkan makan plain yogurt, kurangkan yg manis2, banyakkan minum air masak. Lepas bersama cepat2 cuci miss v. Kalau buang dalam lagi kena cepat2 basuh.