Puting bengkak

Maaf tanya, ada tak yg masuk 14w lingkaran puting membesar dan macam bengkak sikit...normal ke..sbb first pregnant...xtw sgt...

2 Balas

Of coz sis. Payudara akan membesar n Bhgn aerola tu akan membesar and Puting akan jd besar mcm puting botol susu dan akan jd warna makin gelap. Normal sbb baby akan hisap nti. Nt lepas baby putus susu breast akan mengcil nalik n puting pon sama.

Normal, puting akan membesar,kawasan aerola sekeliling puting pun membesar. payudara juga akan bertambah saiz. Maybe boleh usha bra yang sesuai untuk ibu mengandung dan nak bersalin nanti