Urut selepas bersalin.

Maaf tanya, ada kesan ke pada si ibu jika tidak mengurut (macam orang selalu buat dalam tempoh pantang) selepas bersalin? #firstmom #pleasehelp #bantubagipendapat Bersalin czer. Skrg baby dh setahun.

20 Balas

sy rasa fungsinya lebih kpd nk kembali kan kesegaran badan, buang angin, melancarkan peredaran darah. Kalau berpeluang buatlah. Tak wajib pun. Sy dlu xbuat pun. Sy urut2 sendiri gitu2 je. Sy xde duit nk upah prenatal care service. Sy cuma pantang mkn je. Alhamdulillah sihat. Badan maintain slim.