Makanan yang bole d makan

Maaf nak tanya siket, kalaw bab2 makanan ni macam durian, kambing or benda2 panas n pedas bahaya x untuk tumbesaran janin? now dh week 7#firstmom

9 Balas

Saya dari awal trimester smua mkan je sis. Durian, kambing, kelapa muda smua. Tp takde la smpai bedal bnyak2. Mkan dlam kuantiti berpada2 la. Watermelon pun dari awal kandungan mkan sbab alahan teruk buah je blh masuk. Air pun xleh masuk sngat so mkan tembikai sbab ade air.