pregnant & bersama suami

maaf nak tanya pengalaman ibu2. saya skrg dah masuk trimester 2 kandungan baru 15 minggu lebih. sepanjang trimester 1 saya & suami tak betul2 bersama,maksud saya buat yg ringan2 je🤭 suami pun memahami...saya takut nak brsama wlaupun ada yg kata okay je janji slow2. tapi ni dah masuk trimester 2 saya & suami nak brsama...agak2 dah okay ke kalau nak bersama skrg? Alhamdulillah sepanjang saya pregnant takde lagi spotting & berharap okay sampai brsalin... ada tips @ cara ke kalau nak brsama? jangan marah ye,just nak tanya pendapat ibu2#firstmom #ingintahu #bantusharing

20 Balas

sy bersama pada kandungan 6 mggu dua hari lepastu gugur. sbb tktau prgnant time tu. dktor pun tnye last bersama suami bila, sy dah jem nak jawab takut kne marah 🤣 tapi sy belajar dari kesilapan lalu. lain orang lain risiko kan. sy ni first time prgnnt, rahim belum kuat kot. tapi dah taknak risiko kan kandungan lagi. ni mgndung kali kedua mmg sy pantang dulu bersama. sabar sikit je bagi baby kuat . kalau dah lepas trimester 2 okay je tu. inshaAllah.

syaa Dari trimester pertama lagi pun dah bersama smpai skrg trimester 3. takat ni semua okay , takde spotting Atau bleeding even sakit pun tkde. cuma saya mmg tak bg husb lepas dalam risau terjadi contractions Atau terberanak awal. yela kalau bersama dgn husb org kata blh cepat kan bukaan tak sure betul ke tak tapi tula just jaga jaga je 😊

boleh je, anytime yg suami isteri selesa. saya dr start hamil 5mgg aktif bersama almost setiap hari (maaf, time mgandung ni mggatal over skit 😅) jika ada mslh baru lah kena stop sementara. mana2 posisi, style ikut suka janji selesa n tidak memudaratkan.

in syaa allah bole.. xde pape masalah.. bile pregnant nie.. keinginan untuk bersama tu lebih tggi.. sy pon mcm tu jugak . tp dsbbkan masa awal pregnant da dpt spotting.. kne kawal skit la nafsu tu . da msok trim ke 2.. baru la bersama mcm biase..

Boleh sis. Dah lama tak bersama ni kena start slow sebab akan rasa sakit sikit. Tambah dengan hormon pregnant, faraj kita kadang lebih kering. So minta suami slow2 la awal2 ni ye. Hubungan masa pregnant ni selamat je. Jgn risau ye

Nak Bersama takde masalah awak, cumanya jgn lasak2, slagi takde bleeding tak sakit teruskan je mcm biasa. sye dulu masuk 12 minggu dh bersama sampai skrg . Alhamdulillah takde ape2.. Jika ada bleeding stop dlu ,

Boleh je sis, sy tiap trimester ada bersama dgn suami after tahu kedudukan uri & dptkan nasihat doctor. Mula2 mmg takut 😂 Tp tak selalu la sbb badan cepat penat lagi2 trimester 2 & 3.

sy xda masalah & sihat sbb tu dr trimester 1 smpai trimester 3 sy bersama suami mngkin jg keinginan brsama tinggi masa mngandung.. cuma jangan lasak la.. baby sy lahir sihat

boleh bersama sis, tapi jangan terlalu kerap buang dalam sbb sperm sebabkan kontraksi nanti bila dah trims3 boleh kerap² bersama (buang dalam). untuk memudahkan persalinan

saya waktu ada spotting dlu pon saya basuh ii saya bersama ja. ingtkn haid waktu tu Mai sehari ja. esok tu xdk dh trus bersama. rupanya pregnant. nasib baik xjadi apa ii.