GDM ON DC SEMASA MENGANDUNG

Maaf nak tanya kalau mengandung sangkut GDM on DC selepas bersalin Masih sangkut ke?time pantang kena Jaga mkn juga ke? Boleh ke hilangkan ,jd normal xde gdm.. #firt time sangkut gdm #

5 Balas

supposedly lepas bersalin akan hilang lah. tu kalau kita berjaga juga time pantang nanti. tp pantang pun takleh makan sebarang kan. so kira selamat sikit lah. nanti 6 minggu lepas bersalin kena minum air gula semula. inshallah takda apa. mcm sy haritu pun gdm on ubat, minum air gula lepas bersalin Alhamdulillah bacaan normal.

depends on org.ade org sangkut.ade org x sangkut. jaga mkn pon if u jenis bmi lebih kekdg sangkut jugak. mcm sye, jaga mkn dlm pantang tpi sangkut jugak lps tu. tpi xde consume ubt pon. nurse suruh reduce weight je. nnti lgi 1y repeat blik mnum air gula.

Biasanya repeat minum air gula 6minggu lepas bersalin. Saya tak sangkut even masa pregnant bacaan 10.1 lepas minum air gula.

Dr sy cakap, lepas bersalin dia akan cek sama ada ada gdm atau x. Kena jaga makan, kalau x sangkut jugak sis

50% kbarangkalian utk sgkut diabetic if xjaga (sumber dr Dr Imelda).marilah kita sama2 jaga pemakanan huhy