SANGKUT GDM AWAL PREGNANCY

maaf nak tanya haritu saya mnum air gula 11week result agak tinggi 7.8 ada solution ke nk turunkan balik risau laa 🙂 hope ada penyelesaian herm#firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

2 Balas

lebih kurg mcm sy dulu la. sy punya bacaan after 2pp lg tinggi,9.3. sis dah boleh mula buat diet LCNS. Dietition pun ckp menu diet sy bagus,tp sikit sgt kuantiti yg sy makan. tp sy tak ikut pun,sy buat strict diet. sy bsp sebulan sekali,bacaan merah 1x ja,tu pun bsp pertama kali. berat turun tak pernah naik.lepas bersalin berat turun,jd kurus

Diet suku2 separuh dan less carbohydrates no sugar diet. Dapatkan nasihat drpd pegawai sains pemakanan di KK dan bersenam juga