Ingin tahu

Maaf mungkin soalan sy ni x selesa nk btnya segan juga sebenarnya.. nk tnya knpe bila bsma dgn suami.. bby akan mgeras ya.. mmg tu normal ke atau x.. sy 31w dh skrg.. bila bsma mmg suami buang luar..#seriusnanya #firstmom #ingintahu

4 Balas

Selalunya bukan baby mengeras tapi rahim . Sebab bila kita bersama suami , hormon bg effect pada rahim . Takda masalah buang dalam mahupun luar , saranan saya takut sis tak selesa sekarang . 37 weeks keatas bersama suami untuk memudahkan bukaan cm sambil exercise ringan .

2y ago

ouh yeke.. baik2 sis.. terima kasih yaa ❤️

Hi sis, baby x mengeras. Your Baby is keep moving tgn@kaki ikut keselesaan die. Mengeras mean contraction pd rahim. Jgn buang luar, lepas kat dlm je sbb semen suami tu akan beri effect utk mudah bersalin nt.

2y ago

baik sis.. terima kasih ya ❤️

boleh ke bersama bila hamil..sorry ya tanya..sebab Saya #first mom and first baby#

2y ago

1st trimester kalau xde history misscarriage xde mslh. cuma jgn ganas2. kalau lepas bersama ada bleeding terus pg check doktor ya.

Baby mengeras tu sbb kontraksi rahim.

2y ago

baik sis.. terima kasih yaa ❤️