lari tajuk

maaf lari tajuk , saya rasa tidak berguna lagi bila mama saya sibuk membanding"kan saya dengan siblings yang lain . dia kerap marah saya dan setiap ayat ny semua kesat . dan saya rasa ingin akhiri hidup saya. apa yang perlu saya lakukan

2 Balas

ada sebabnya Tuhan benarkan awak hidup sebagai manusia hari ni. manusia ciptaan Tuhan paling sempurna, boleh bfikir sendiri, boleh buat keputusan sendiri, boleh bina hidup sendiri lebih baik drpd ciptaan2 lain. akan sentiasa ada masa & peluang utk ubah hidup awak kepada yg lebih baik, dgn syarat kena bermula drpd awak sendiri. awak nak ambik nyawa awak sendiri sebenarnya x ada satupun cara yg x sakit, semuanya menyakitkan. rugi awak hidup sebagai manusia tp mudah2 nak tamatkan hidup sendiri. sy x tahu usia awak, tp kalau awak dh berjaya hidup lebih 20 tahun, kenapa x cuba 20 tahun lagi mana tahu awak akan lebih enjoy life awak? kalau awak masih tinggal serumah dgn family, cuba cari jln utk bdikari luar dr family awak. buktikan awak pun ada kelebihan jadi manusia bguna. awak bukan x bguna, awak belum sedar lg potensi awak. setiap manusia unik. fikir dalam2 apa kelebihan awak, awak shj yg betul2 kenal diri awak. jangan bsendiri, sebab awak ada terniat nak ambik nyawa awak sendiri jadi lebih baik awak ada seseorang yg boleh bg sokongan. kami di sini pun boleh jgk, luahkan je apa yg tsimpan. awak boleh bjaya mcm org lain jugak, yg penting kena bertindak jgn merenung nasib tiap masa. yakin awak mampu buat, banyakkan belajar konsep self love. self love byk bantu saya boleh survive sendiri. cubalah

first klau u muslim..istighfar bnyk2.. sbgai human x lari dr ujian..semua org berbeza.cara kita utk atasi camne..setiap masalah blh solve kalau Muslim if selesaikan mslh dgn cara akhirkan hidup xkn selamat dunia akhirat..sorry to say.u akan ulang perbuatan u smpai bile2 dgn apa y u bt tnpa ada keampunan dr Allah krn itu adalah dosa plg besar.pngakhiran hidup bkn lh jln terakhir.sayangilh diri kita sndri myb org x mmhami jiwa kita.so u sndri kne handle..cr ketenangan..sendirian dlu.only solution back to quran..mngadulah pd Allah krn Dia lh sebaik2 pendengar