orang mengandung sensitif ?

Maaf lari tajuk akak² semua nak tanya memang org mengandung ni sensitif ehh ?? Mudah sngt terasa??

43 Balas

Btl sgt...msa mula pregnant, sy x lrt nk kemas dapur, husband blk kemas2 dapur bunyi kuat2 mcm org mrh je, sy leh nangis 😂..sdgkn dia kata x mrh pn...hehehe perasaan je...tp mmg snsitip, skrg ni dh 32wk pn kdg2 ada gak tersentap, sdgkn dia xde niat mrh ke apa ke...nsb bek jenis cpt pujuk smula 😄

So far sayang mengandung emosi saya kuat and stabil. Husband pula yang banyak bebel cam perempuan and sensitive. Sampaikan husband dengan father in law tegur 😂 Dari situ dorng boleh teka gender baby. Tup tup betul rupanya 😅

4y ago

Boy ☺️

Saya masa sebulan dgn 2 sensitif sangat lg lg masa 2 bulan husband dh start kerja jauh dh tak jumpa langsung sampai bulan 12 ni. Kerap sangat nangis pastu tertekan. Dh 3 bulan nak masuk 4 ni dh kurang sikit terasanya hehee

Pregnant kali ni sensitive macam ape ntah. Rasa nk bersendirian je all the time. Rase nyampah je nk direct contact dgn orang. Dah 36weeks pn mcm tu lagi. Harap lepas bsalin tade la prasaan mcm ni dah. Dilemma betol.

haah memang .. org hempas barang pon nak terase .. act x tau la tu terase ke terkejut ... officemate ni la suke sgt hempas2 brg .. nak ditegur karang dy plak yg sentap melebih org preggy ... Allahu istighfar je lah

Ermm cepat je nak nangis ,, takde ap2 hal pun rasa srbak je nak nangis . Klu dh kluar air mata .. Dia punye nangis ter esak2 jgak laa .. Jenuh tok laki nk pujuk .. Makin dipujuk makin kuat nangis nyee😂🤣🤣

saya awal2 mengandung je sensitif..alhamdulillah msuk 2nd trimester ni, saya mudah t'hibur..kdg suami t'tinggi suara pon, saya gelak..saya pulak jd rsau, kenapa keadaan saya skrg mcm ni.. 😅

4y ago

kan sis..mcm2 agknye ragam ibu hamil ni..tu org ckp, nnti da lepas fasa ni, sti kite rindu stiap moment2 tu..waima mse kejadian, haru jugak sbnrnye nk hdp kdg2.. 😅

Ya, mmg mudah menangis & sensitif.. Saya dulu tgk kereta accident kecil tepi jalan pun boleh menangis lama2, sampai sy sendiri tak fhm kenapa sy nangis cmtu 😂😂😂

memang . kalau marah ,marah sangat . kalau sedih ,sedih sangat . istifar banyak-ii supaya tenang selalu . kadang tu macam selfish pun ade aduhh 🤦

Yess . Betull . So like me 😂 . More sensitive with my hubby . Dia x sgaje tinggi suara sikit je dah mengalir air mata 🤣