Warna Najis bayi 4bln

Maaf la jika gmbar ni agak mngeli kn ibu2.. sy nk btya knpa baby sy najis dia wrna mcm tu?? Dia fully bottle, Minum susu Frisolac... baby 4bulan

Warna Najis bayi 4bln
7 Balas

Anak saya, najis dia warna mcm nie juga.. Jdi saya risau Dan bawa p pakar kanak2.. Dr cakap, bayi saya kena kuman.. Sama ada air tidak bersih atau kotoran dri sekeliling.. Sbb anak saya suka btul masukan tangan d mulut.. Klau najis mcm nie better jumpa Dr, nanti akan di berikan ubat

Normal kalau fm warna mcm tu. Sebab dlm fm baby akan dpt lebih zat besi. https://my.theasianparent.com/najis-bayi-warna-hijau

Najis warna hijau macam ni sebab susu formula. Dalam susu formula banyak zat besi. Tak perlu risau pun sis ☺️

bagi saya normal..kalau msih ragu² nanti checkup baby boleh rujuk doc atau nurse

Ank sy hijau ni sekali je.. klu hijau ni mcm kurg susu..

pada sy la nie najis terkejut .

anak saya pun najis warna nie