warna najis

Maaf klu soalan agk sensitive. Klu najis warna normal semasa preg adalah normal kan. Tapi klu najis warna hitam campur warna coklat biasa, dan agk cirit. Itu pon normal ke?

11 Balas

Sis ada makan ubat yg ade iron ke? Mcm zincofer ke.. biasa kalau ade makan ubat mcm tu mmg najis hitam.. tp nurse kata itu tanda yg baik sbb badan serap iron yg cukup.. n lebihan iron tu yg keluar jd warna hitam..

Normal sis. Itu effect pengambilan vitamin ketika pregnant. Mcm sy amik zincofer. Najis bwarna hitam gtu

5y ago

Saya pon sama, sy igtkan sebb sya mkn kek coklat, roti coklt sebb Maqin dulu sya ada mkan huhu

Kalau ambik iron tablet najis tukar jadi gelap. Kalau obimin kurang sikit. 😊

Sbb makan ubt la tu efek wrna najis gitu.. normal ja tu hehe

Klau d ambik ubt tmbh darah mmg najis akn brtukar color

Sbb vitamin tu sis kalau sis ambil vitamin..

Normal sbb ubat yg kita mkn tu sis.. 😊

Normal sis.. sa suda Tanya dktor.. hehe

Mkn zincofer ke?

Normal sis