minta sedikit bantuan

maaf ibu ii semua. blh saya minta sedikit bantuan dri ibu ii? saya dri bulan 6 masih tk dpt gaji dri boss ank saya baru 5 bulan. advance pun leader tk dpt bagi sbb boss tk bagi lagi gaji. kalau dpt saya nk minta bantuan utk beli beras, pampers dan susu ank saya. siapa yg sudi menghulurkan bantuan insyaallah masa saya senang nanti saya akan balas balik baik budi ibu ii yg sudi tlg saya

9 Balas

cadangan sye, tolong call boss. mne boleh x byr gaji pekerja sampai 4 5 bulan. boleh buat report dkt pjbt buruh. setiap bulan bos wajib byr gaji pekerja x lebih dri 7hb. awk boleh pegi ke mana2 foodbank berhampiran kwsn, dkt kedai runcit ke petrol pam ke. situ ade org sedekahkan brg2 keperluan. beras ade meggi ade gula ade sardin ade. atau pegi ke surau berhampiran rumah. nanti dorg akn bgi bantuan. atau mntk pinjam dgn kwn atau ahli keluarga. jgn lupa call bos mntk gajii. kalau ade bukti cukup, boleh pegi buat report ke pjbt buruh.

keje apa gaji x dibayar dr bulan 6 ? awk tggu bayaran komisen ke mcm mana sbb ada leader . awk kena berani , warning leader & boss awk kalau x bagi gaji awk akn lapor ke jab.buruh etc.. kalo x , smpi bila2 pun dorg x bagi.. silap2 ada yg pecah amanah , duit dpt.. payment utk staf tangguh

what??? xleh tuu lama sgt x bg gaji dr bulan 6 tho?? sis cepat gi lapor pjabat buruh.. please.. aje giler x bayar gaji lama gillaaaa...

kerja apa masuk 6 bulan tak bayar? sebulan lewat pun dh boleh report. ada black & white ke tidak?

boleh tinggal kn alamat dn no tepon awak. inn shaa allah sy cuba tlg apa yg sy mampu

2y ago

no 751, kampung tabuan lot no 3 jalan kampung tabuan melayu, 93450 kuching sarawak. 01114053847

mntk terus ke boss sis klau x bg jgk p je pejabat buruh buat report

puan boleh report dekat pejabat buruh .

call boss..atau laporkan kt pejabat buruh

gi pejabat buruh je buat report