kluar darah

Maaf gambar kotor.. Sy pregnant 8w5D kluar darah pagi ni.. Normal ka? Risaunya.. Harap semua ok ????

kluar darah
23 Balas

Cepat pergi klinik atau hospital. Doc akan check details. Sama umur my pregnancy. Br smlm keluar darah mcm ni jugak. Doc kata janin berhenti growth sbb tak membesar ikut minggu, no heartbeat and menuju ke arah miscarriage. Kantung besar 10w tp janin sebesar 6w shj. Tp sbb sy tak sakit or tak bleed fresh blood teruk, doc bg pilihan utk dia turun sendiri. Incase demam or darah byk terus ke hospital as advice. Apa apa pun tanamkan redha dan sedia terima apa je doc explain nanti supaya tak terlalu sedih or salahkan diri sendiri. Semoga baik baik utk sis ye

Sy pun mcm ni, semalam keluar. Bagun pagi ni takde la plk. Sebelum ni ad keluar darah merah tua, pastu keesokannya warna pinkish sikit2. Darah yg keluar tak berlalurutan 1 hari dalam sejam sahaja, pastu takde. Pergi jumpa doc,time darah merah keluar, doc ckp janin mungkin jadi atau mungkin tak jadi. YG darah warna koko ni tak pergi lagi la klinik, sebb baru pergi 2 hari lepas. Atau kena jugak pergi klinik cek???

Saya dah sebulan darah macam ni.. Kagang2 lebih banyak and merah than this. I'm 8 weeks 5 days pregnant too. My suggestion is best to see the doctor. Saya ada medical history of cancer so the bleeding is because the placenta tissue yg bleeding. Semalam masa follow up pun kena inject Proluton. I hope everything works out well and fine for you. Please do update us if you're OK after seeing the doctor.

5y ago

Good to hear semua okay for you, sis. Amen...

insya Allah tkde apa kot sis. sbb saya sblum2 ni mcm tu jgk krp kluar dri 4minggu smpai 8minggu lbh..tpi keluar drh mcm period last nk hbis mcm tu..risau jgk pada mulanya...tpi Alhamdulillah pi scan baby dlm keadaan baik..saya pon bru lgi dlm 9minggu lbih..tpi klau ad pndrhn sktul kluar bsr duit 20sen ka..cpt2 jumpa dok cek..

5y ago

Mdh2an kita semua dipermudahkan urusan ya sis.. Dah ok sikit lps scan td..

Jangan tunggu. Pergi hospital terus. Sana diorg check ikut bawah boleh nampak what happened to your pregnancy. Sy dulu miscarriage tp awal2 dia keluar sikit sgt darah. Sehari lepas tu darah macam period. Nasihat sy. Jangan tunggu. Pergi hospital terus. 🙏

5y ago

Sama saya sis..sbb saya biarkan trus jadi darah period...

Sy pon sama sis bila dah week 7 sy spotting bleed..g hosp scan doc ckp baby tiada heartbeat..tp disebabkan sy xde symtom keguguran..doc bg pilihan seminggu lg utk jumpa pakar..tgk mcm mne.. Moga2 ade miracle lah.. Ini kandungan yg 1st..

5y ago

Amen sis.. Mudah2an ada miracle utk sis.. Semoga kandungan sis baik2 saja🙏

Pergi klinik utk check baby ok ke X . X normal actually sbb badan berbeza2. Sy lebih teruk dr ni...darah kluar mcm air paip yg xtutup rapat tu...pad overnight 30min dh full...pegi klinik utk check fitted heart baby... InshaAllah ok

Pergi hospital cepat2 sis.. Nnti doc akan buat tvs scan.. Sy 1st pregnancy seminggu spotting kuar darah petanda miscarriage.. Moga2 sis n bby x ape2..

Pegi emergency sis. Sy pun skrg ni begini. Keluar coklat gelap. Threaten miscarriage. Scan melalui bawah tak dgr heartbeat baby 😢

5y ago

Semoga dipermudahkan urusan kita semua ya sis.. Sy doakan kandungan kita semua baik2 saja.. Amen

Sy pn sama 8w.. drh keluar tp blh mlm.. pg bgun x ada lg.. mcm period.. ada ketul darah.. g scan ok kantung masih ada.. tp risau juga..

5y ago

Aminnn moga dipermudahkn