Ibu2 tolong laaa, normal ke ni??

Baru terjadi jam 1.00am.. Normal ke hidung kluar darah byk sgt.. Siap ketul2.. Sy tgh selsema dh 3hari ni.. Mlm ni tetiba hidung kluar darah byk sgt2.. Maaf sgt2 gmbar agak kotor...🙏🙏 maaf2..

Ibu2 tolong laaa, normal ke ni??
9 Balas

pernah terjadi masa awal trimester ke -3 . badan kita tengah bagi signal yg kita dehydration & panas dalam. lagipun masa mengandung ni tisu hidung dalam jadi lebih lembut sebab tu mudah selsema ,hidung berair dll. saya tak ke hospital atau klinik sebab mmg dah biasa terjadi since bujang dulu 😅 saya banyakkn minum air masak, terus mandi basuh kepala & minum air kelapa utk tambah hydration. kalau sis terlalu risau, boleh lah ke klinik & mintak nasihat doktor

Saya awal prganant pun hidung berdarah, tapi tak teruk macam ni, dia just bila wipe je ada darah tuu. Bila g klinik doc kata normal kalau prgnant hidung darah, so boleh je google utk tahu cara atasinyaa bila kena, tapi klau tu baik sis ke klinik ka ap.

Sis kalau berdarah tak kisah hidung ka tanda bersalin terus ke hospital jangan amik risiko tunggu other moms reponse . Risiko for you & baby , takut polyp . Darah you kurang or something happen yg effect diri you jugak .

2y ago

setuju...

terus pergi hospital. saya pun hidung berdarah & sakit kepala. malamnya baru pergi hospital lepastu jantung baby macam lemah, terus kena pecah ketuban, masuk labour room bukaan cuma 4cm je terus kena emergency ceaser

normal hidung berdarah wktu pregnant. boleh search google utk tahu cara nk handle bila hidung berdarah taknak bagi kluar bnyk

dah berdarah byk mcm nii pegi emergency terus. jgn tgu lagi dahh respon dlm nii.

Dah tahu cmtu g la hospital 😪

Terus ke hospital

terus ke hospital