Najis bayi

Hi maaf gambar agak menggelikan sikit. Anak saya umur 2 bulan dah 5 hari tak berak. Susu FM + BF. Mostly akan bf. Normal ke najis macam ni? Dan bahagian yg saya bulatkan tu najis dia macam pejal sikit tak cair. Kalau tak normal najis macam ni saya patut tukar susu formula ke? Now guna susu Similac Isomil.

Najis bayi
2 Balas

macam xnormal..maybe susu xsesuai kot..cuba try frisolac pulak. kalau campur bf+fm at least kene berak selang sehari.. kalau fully fm lagi kene 1x sehari..anak saya dah fm fully..berak sehari 3x..masa berak dia ok ke? atau menangis? dlm x berak 5 hari tu xmeragam ke? anak saya 2 hari xberak dulu meragam hampir setiap malam..saya minun frisolac ar baru ok..sblm ni snow dan enfalac ar..xsesuai sbb anak reflux dan sembelit.

2y ago

Laaa tak normal ke 😢 risau pulak saya. So far dia tak meragam kalau tak berak. Masa nak berak tu jelah dia meneran sampai merah muka. Kesian pulak saya tgk. Ok nnti saya try tukar susu frisolac pulak. Tq sis

Ikut badan anak sis ye.. ank sy fully fm 3hari skali brak.. kadang sehari 2 hari skali.. mase dia minum novalac ar berak keras, so skrg bg susu s26 berak dh okay . Tu tgk jenis ssu ya sis.. kalau jenis ar mmg berak keras sbb susunya jenis pekat, anti reflux kn. Yg bahagian najis pejal tu normal sis, mungkin tu kepala tahi mula2 keluar kn …