Najis bayi

Maaf gbr kotor sikit. Normal ke najis bayi sy macam ni?najis kuning pucat dan cair. Berak sekali sehari,kadang 2 hari baru berak. Umur 5 bulan fully FM

Najis bayi
14 Balas

awak boleh search kat google ,warna2 najis baby .. kalau FM biasanya najis warna hijau .. kalau BF biasanya nakis warna kuning .. kalau awak pula FM tapi najis kuning sy x pasti .. cuba awak google .. hihi

3y ago

xsilap sy kalau hjau terlebih zat besi..hehe.. Fm pun normal kalau kuning

kalau tahi cair sangat, sata assume baby ni mesti kembung perut. macam kita berak tahi cair, sakit perut. cuba tukar susu lain.

Warna najis normal.. Tp klu fully FM baby kena berak sehari sekali if baby 2 hari baru berak tp dia x Sembelit or kembung perut OK je

anak saya dulu pun macam ni jugak. FM,berak sekali sehari. tapi sekali berak memang banyak & cair sikit. Kalau x meragam insyaAllah ok

normal sbb belum mkn solid food. mmg najis cair. asalkan warna kuning .

Mksd nya kuning tu kluar ikut najis ok lah tu..

kuning mcm ni normal fm ke bf ke mmng mcm ni ..

normal. tak normal kalau ada darah

Normal je #TAPxTanamera

see