Keputihan 6 minggu

Maaf gambar agak kotor saya first time preggy and nak tahu normal ke kalau keputihan warna macam dalam gambar ni?

Keputihan 6 minggu
23 Balas

Keputihan ni semua ibu preggy ada , cuma teruk atau tak . Cerita dia sekarang ada banyak ke , warna dia oke ke tak ke inform je dokter , nanti dokte akan bagi tarikh buat lab , kalau keputihan biasa sis perlu jaga kebersihan miss v tau , saya pulak disahkan pembawa gbs masa 10 minggu tapi alhamdullillah dah takde . Saya rawat ikut petua nurse jugak minum barli kosong suam 2 minggu berturut turut . Tak payah beli sumber ayu ke apa ke sbb dokter tak bagi guna , just jaga kebersihan elok elok inshallah takde pape

2y ago

group B streptococcus bacteria yg lead to infection ...

Ibu mengandung mmg akan dpt keputihan sbb hormon kita berubah. Mcm sy pun ada tp x banyak tp always keluar so bila bgtau doc dia bgi ubat insert dlm miss v. Bila masuk ubat tu esoknya keputihan mmg akan keluar byk sangat. Alhamdulillah slps 2 hari sampai skrg dah xde keputihan. Jika insert ubat pun x jdi doc mmg akan ambil sampel nanti akan dpt ubat makan dan insert miss v sekali. Pape pun kena consult doctor ye 😊

normal. elakkan guna pantilinear buat masa sekarang. make sure pergi toilet setiap 2jam untuk bersih kemaluan. bawa siap2 towel yang bersih untuk lap. jangan guna tisu sbb kadang2 tisu punca keputihan makin teruk. bila dah mengandung ni semua akan jadi sensitif termasuk kemaluan kita. #imgbscarrier #alhamdulillahbabysurvivetillbirth 🤗

hi awak. klau kuning hijau mcm ni tak normal. kena pegi klinik n ambik sample vaginal swab dan doktor cover antibiotik. saya pun kena mcm ni. mula2 rilek tp lama2 sakit perut. skrg antibiotik day 3. risau kat baby :( scan baby okay tp jangkitan bakteria bahaya affect baby

Sy pn ada mcm ni & gatal especially kalau byk ambil benda manis & kurang air masak. Alhamdulillah lepas doc ambil sampel takde jangkitan. Kk & klinik kalau takde gatal mmg tak suggest utk ambil sampel. Sy terus tunjuk je gambar dekat doc sbb nak mintak doc bt test😂

ye sis, kena bgitau doktor. sy pun pernah mcmni. dorang ambik sample & bawak ke makmal. alhamdulillah result xda apa2. keputihan tu normal tapi lau dah kuningan mcmtu baik check. kita x tau kan so utk kepastian baik g check ok . smoga dipermudahkan Amin

saya pun ad keputihan dari 1st trimester lagi tapi bnyk gila la... tpi xgatal pun tapi doc still ambik sample keputihan kita utk buat ujian lab .. Alhamdullilah keputihan biasa xde kuman ... sis kena buat ujian lab !

2y ago

saya buat kat klinik kerajaan je

awk dh brap weeks sis , sya dlu wrna cmni la tp gatal n berbau skid trus bgatu misi drg amek swab tuk result and keputusan gbs positif better nk tahu gbs ke tk kena refer doc tnya risau kalau gbs nnti kena dkt anak dlm perut

Sy pun keputihan, doc dekat kk bgtau sy if keputihan warna putih atau light yellow itu biasa. Kalau ada gatal2, warna berubah jd kuning pekat atau hijau tu kena check sbb takut jangkitan kuman.

2y ago

Keputihan puan sama ke macam gambar atas?

lebih baik g jumpa doct..nnt dia akan bg antibiotics takut kuman..saya kndgan ke 2 ni keputihan teruk..sekli bg doct bg antibiotics dan sblom bslin akan kena suntikan antibiotics elakkan kuman pada bby