Kurang bernafsu ketika hamil

Maaf btnye , ade x ibu2 dlm ni mnglami mslh sprti sy. Sjk prgnant ank ptme ni sy kurng bnfsu thdp psangan. Sy bru 1st tmstr tpi ktika bsme kurng bnfsu,adkh ini norml,or tnde2 monopse. Umr sy muda lg .ad ssiape blh bntu🥺 ini isu snstve jgk dlm rmh tgga.

15 Balas

normal sbb alahan dan cpt penat. fahamkan suami simptom sebegitu dan wajib layankan dia sekadarnya. harap suami faham. Saya pun mcm tu jg masa 1st trimister.. dah la cpt letih , tido awal jam 9 🤭. selesa tido mengiring tak ngadap belah dia. Ada jgk rasa bersalah, tp saya minta maaf kt dia pernah sampai nangis. huhu. Semuanya pengalaman. redha sabar dan syukur.. Alhamdulillah suami fhm.

Saya sejak 1st trim sampai 2nd trim ni pun tak bernafsu😂tapi Alhamdulillah suami memahami..adalah seminggu sekali je bersama sejak masuk 2nd trim..masa 1st trim,langsung tak bersama..hormon pregnancy ni lain macam sikit

Normal tu sis.. klau kandungan masi kecil bole bersama tp jgan agresif.. menopos tu mgkin tdak sbab sis masi muda 😁 jgn risau hormon akan berubah.. ada ibu yg kuat nafsu jg.. smua dr hormon .. soo its normal.. x worry sis

Normal kot sis sbb sy 1st trimester ada la rasa tu tp bila masuk kedua ni makin xda rasa. Tak sure sbb hormon ataupun sbb risaukan baby. Suami pun memahami dia pun kalau blh nak elakkan.

3y ago

Jgn terlalu fikir ya. Enjoy your pregnancy ❤️

Normal la tu sis. Saya dari trimester 1 sampai nak masuk trimester 3 ni belum sekali pun bersama. Suami faham dan mmg nak elakkan sebab masa trimester 1 ada episod bleeding 😬

3y ago

maaf nk tnye sis.. mase bleeding tu byk ke? sbb sy tgh alami skg.. cume spotting gtu..

normal kot. mungkin sbb alahan. badan penat. kalau sy lain. hangat lain mcm 😂 1st trimester pon. cuma org ckp slow² jgn aggressive sgt. sbb rahim lembut lg

normal la sis . saya masa t1 . saya kurg nafsu bila nak bsama dgn psgn . bila masuk t2 . bru ada nafsu sikit2 alhamdulillah . kekdg hormon preg tu .

Normal. Sbb kita sedang mengalami perubahan hormon. Bincang dan beritahu suami apa pun masalah yg kita rasa. Minta dia faham kalau kita kurang selesa

saya dari trimester 1 sampai lah trime 3 ni nafsu xde langsung kadang kesian husband x sampai hati tgk . nasib dia memahami .

Normal saya pon begitu hahaha jgn risau sis, hormon kita bila pregnant jadi lain 👍🏻