Perancang Implan

maaf bertanya..saya lepas bersalin dah 2bulan..plan nak pakai implan sbb jenis tak disiplin kalau makan ubat..nak cucuk depo tp ramai kata period tak teratur..kalau pakai perancang implan period teratur tak? ada effect lain macam pening2 ke? terima kasih pada yg membantu ?

1 Balas

Hye... Saya ambik depo... Plan awal nak ambik implan... Masa 1st time p jumpa doktor, doktor suggest ambik depo dulu sebab kesan depo dan implan sama ja... Tapi setiap orang kesannya tak sama laa... Macam saya awal2 lepas cucuk tu akan pening2 sikit... Lepas tu sebulan tak period... Lepas sebulan tu baru period... Macam kakak saya ambik depo jugak tapi dia tak period langsung... Implan ni takut jugak nanti nak bukak kadang cari2 tk jumpa risau pulak...