Gatal pada kemaluan

Maaf bertanya soalan sensitif , siapa penah alami kencing rase sakit pastu rase mcm gatal plus pedih . Kenapa ye ? Risau la . Nak pergi klinik , klinik tutup cuti raya haji #firstmom #pleasehelp #firstbaby #bantusharing

10 Balas

banyakkan minum air putih. jangan tahan bila rasa nak buang air. basuh vagina elok elok lepas buang air kecil, cara lap dari depan ke belakang. kerap tukar seluar dalam/panty liner. jumpa doc utk minta ubat utk cepat baik. take care awak, semoga dipermudah urusan ya.

Sya perna kena mcm tu, pedih2 bila kencing dan rasa gatal2 sedikit. Rupanya kena uti. Sya masi ingat hari sebelum ade minum nescafe warna purple tu.. Sangat manis. Sya x minum nescafe lagi dah sejak tu. Doc akan beri ubat sachet utk bersihkan uti tu. Minum banyak air ye

2y ago

Urinary tract infection

Biasa tu tanda kencing kotor & keputihan SB tu gatal2 ..kalau g klinik doc bagi ubat sapu .tp kalau nak guna barang rumah amik air suam garam dlm besen Then buat bilas kat Miss v ..insha Allah lega .panties tayah pakai dlu kut bagi dia sentiasa kering .

eh sama dgn sye lah tp belum check . keputihan xde pun . mcm biasa tu je yg jernih tu tp tu pun x byk . normal je . tp tulah gatal pastunkencing sakit .. smpai nk kencing tu kemut sikit2 supaya kencing keluar sikit2 kurnag lah sakit sikit

keputihan ada byk jenis, ada yg putih, kuning dn hijau.. yg x nmpk tu dia mcm jernih gitu.. mgkin xde spot putih2 diluar, tp dlm kita x tahu😊.. cuci guna sireh dgn air garam batu.

Saya pernah kena masa 34weeks… jgn garu. Saya pakai pantyliner, kerap tukar pantyliner tu. Basuh kemaluan pakai air suam… sekali sekala nk pakai air garam pn ok.

Keputihan byk? Rasa tu keputihan.. byk kan minom air masak, kurangkan manis. Kne jaga yer, risaw suspek kencing kotor t.. rajin kan cuci..

2y ago

Tkde keputihan . Dh 2hari hilang . Harini rase semula . Masa pergi klinik shari sblom raya tu check tkde kencing kotor . Tapi time tu tak sakit dh la 😂

saya pernah sblum ni...sya dpt detect sbb sluar dlm baru beli jenis cotton dan ketat...sejak tak guna terus hilang

Keputihan tu. minum air kelapa dan air masak. Semoga dipermudahkan segala urusan

mungkin disebabkan infection .. gi klinic akan diberi ubat