34 week

maaf bertanya , nurse bgtau sy ad kncing manis ketika mengandung ... skrg saya dah 34 minggu ... doktor ad bgtau saya perlu bersalin awal dalam 37mnggu .... kbiasaan jika serah diri awal , apa yg dorg akan buat dulu time d hospital ... risau , takut...maaf jika soalan saya ni agak lucu, sebab ni kali pertama #firstbaby #???

4 Balas

su bersalin 38week sbb ada darah tinggi, so dok pecahkan air ketumban dulu sampai ke mlm jalan x bape buka,masuk ubat induce pun sama gak..pastu smpai ke malam still 4cm je bukak,doktor terus tolak masuk emergency room utk czer..

doc akn msukkn ubt kot bwh kite tu..utk bg jln buke cpt. klu lmbt buke jugk....msa dlm lr nnti doc drip ubt kot tgn...yg tu sakitt tuu. sy dh kna. first bby jugk.

On diet control ke insulin? Nnt doc akan check bukaan dulu. Kalau ada bukaan 3cm doc akan tunggu ada bukaan, kalau tak 3cm maybe kena induce.

ia