Just miscarried

Just lost my baby last night 8w4days ??..how fast can i try to conceive again after miscarriage?

15 Balas

Me too. Dah 21 hari keguguran. Baby 10 weeks. Sakit sgt tp apelah daya kite. tuhan maha mengetahui ape yg tbaik. Mgkin klu bby tu lahir pun tak sempurna. Insha Allah sme2 lah kite berusaha utk pregnant lg. Sy pantang dua mggu je. Sbb bdn dah rse sihat.

5y ago

Sama la sis... Doktor saran kan tunggu 3 bulan... Tapi ada yg kata tak payah tunggu

Sy pernah lost when 13weeks. My mum suruh pntang mcm org bersalin,my mum jaga 2mggu dari segi pemakanan, mandi herba,urut 3x dekat bidan.. Sebulan lebih saja dah lekat balik. Now dah 8month. Lg sbulan nk deliver.

sy pun pernah 2kali bturut2..then doc suggest lps da sihat even blum prgnt amik je terus asid folic .sy amal kn then alhamdulillah after few month prgnt again n terus amalkn acid folic until now da 25weeks..jgn ptus asa k.blum ada rzki .

5y ago

Samala . saya pun . Lepas tuu sis berurut tak

2 - 3 months. u just need to rest well, eat healthy food for fast recovery n avoid stress too.. really sad to hear that.. btw, hope u will get good news within this year too.

Sorry to hear that. The healing process differ for each case. U should ask your doctor. For me, my doctor said it safe to try again after first period.

sorry to hear about that 😒 you must take care yourself, get your body fully recovered before try to conceive.

keep strong sis. btw macam mana sis tahu keguguran? ada bleeding ke?saya pon risau sebab sy threatened miscarriage😣

5y ago

Sy pun threatened miscarriage. Mula2 dmm pns pstu turun spotting. Lme2 tu bleeding. Sy pujuk baby klu nk gugur. Gugur smue. X smpi shari lps bleeding trus ggur.

Sorry to hear that. 1yr ago..misc 12weeks...n till now still hoping i get a bby..

Salam takziah, semoga sis ada rezeki akan datang nanty.. Amin3 ya robbaalmin

😭😭😭 hugs! Whenever the doctor gives the green light babe. Take care