Usia scan tidak sama

LMP : 10.3.2023 GA : 7w 3d Tapi bila scan, 5w 2d je. Janin pun tak nampak. Sy risau sangat 😖😞 Ada tak yg macam saya? Normal ke tak ye?

Usia scan tidak sama
8 Balas

Normal dear. Susah nak kira ikut tarikh last period. Kadang2 tak tepat. Sebab kita tak tau bila ovulation tu berlaku dlm rahim kita. So, umur kandungan tu dr akan bagitau mengikut size kantung & janin. Dont worry too much tau. Yang dr bagitau tu yang lagi accurate sebab dia lagi pakar. Apapun take care dear. Enjoy your pregnancy

itulah yg dipanggil sebagai REEDD.. jangkauan CRL bersamaan anggaran minggu kandungan.. namanya pun estimate.. ade jugak yg tak sampai EDD dah bersalin. ianya penting utk dimana para ibu yg unsure of date LMP.. yg penting berdoa dan sentiasa tawakal.. perancangan Allah adalah sebaik2nya..

sama la saya..mmg normal g tu..tp klo pg klinik dia tye kita brp mggu..haha.kita ikut la apps tarikh last period..scan2 tak npk..kdg kata2 doktor buat kita sedih..pilih la dr yg lbh bpengalaman.dr yg bpengalaman lbh tahu cara scan yg btl.sori to say

Saya pun go thru sama skrg and risau but tak nak fikir bukan bukan dr ckp 2 minggu nnti dtg

Sy rasa sis lmbat ovulasi. Takpe repeat je scan nnt ok jgn risau tau 🫶🏼

mgkin ovulasi lambat terjadi...ini normal ..Tggu 2 mmgu lagi utk scan sis

nnt 9 ,10 week scan semula. dah lengkap ada janin n heartbeat☺️

Normal je. Tambah2 kalau period awak irregular