Pil oralcon

Lepas makan pil 21 period akan turun kan,kalau tak turun kena sambung ubat lagi Ka ,@ tggu period datang habis period baru ambik balik

1 Balas

kalau kk tempat sy,setiap kali appt ambil pil perancang,nurse akan tanya adakah sudah dtg haid atau belum. sy tak ada pengalaman tak period bila ambil pil perancang sama ada oralcon atau desolon. beberapa hari lepas habis pil sy akan period. apa² pun sis kena bagitau nurse masa appt ambil pil nanti

10mo ago

kena ambi jg sis wlupun tak dtg haid..dn lpas reht sminggu tu kena smbung minum pil wlupn tak dtg haid lgi...tu yg nurse bgtau sya la.....nti inform sma nurse jaa sis blm dtg haid...