Pil oralcon

Tumpang tanya sape ada pengalaman mkn pil oralcon? Mcm mna cara nk consume? Klau tgh period kena makan terus ke?#pleasehelp

7 Balas

pil tuh 21biji so makan je sampai habis. n then rehat 7hari ,time tgh rehat maybe akan period juga tapi kalau kata tak period n period bkn waktu rehat, maksud start makan ubat semula, takpa ,teruskan ja makan .

yup...kena makan klu masi belum habis 21bji pil tu even tgh haid...lpastu reht smnggu...haid ke tak haid teruskan ja minum ikut cycle pil tu iaitu 21hari mnum dn rehat 7hari....saya pn ambl pil oralcon

9mo ago

ble tny dgn nurse tu blik sis...mgkin tlupa kali...hehe...sya hritu time first ambl kliru jg tp nurse explain btul² ttg reht smggu tu....

kn pil tu makan 21 biji . ada rehat 7 hri . kalau period mase dlm tmph 21 biji still kene makan ye . sbb sy mkn pil tu . nurse pesan kalau period dlm tmph 21 biji kite makan terus

21 hari makan lepastu 7 hari rehat. Sllunya time rehat tu akan dtg period. Then nnti lps 7 hari smbung makan balik.

Kalau selepas 7hari, masih period. Cont je makan ubat.

ask your doctor please.

apa2 tny doktor

9mo ago

dr dgn nurse lupa explain psal 7hri stop mkn then continue blik lps tu😌 btw, thanks sis