Tak boleh control kencing selepas bersalin

Lepas jer bersalin ank ke2 ni, sy mcm xbole control bladder. Cm air kncing tu mengalir gitu je. Klu batuk or bersin lagila mmg trus kelua kencing. Terpaksa pakai pad hari2 wlpon darah nifas da kering. Masa bersalin anak 1st xde lak cmni? Knp ye?#advicepls #bantusharing #ingintahu

3 Balas

Kes saya sama mcm sis. Tapi sy disebabkan peranakan sy jatuh. Sebab tu air kencing selalu keluar. sy first mom & berpantang sendiri. Sy tak berurut lepas bersalin tu hari sampailah hari ke 30 berpantang, sy rasa lain macam dekat ari2. Pastu air kencing keluar macam yg sis cakap tu. Bila mak mertua tengok bhgian perut dia ckp peranakan sy jatuh. Terus cari tukang urut utk naikan semula peranakan. Esoknya dah xda lagi air kencing keluar begitu saja.

1y ago

Lepas bersalin sis ada berurut ke? Ada buat kerja/angkat benda2 berat? Sy masa pantang, sy cuci kain, jemur kain, jalan pun tak dijaga macam jalan org yg tak kena jahit. Tilam saiz queen tu sy terbalikkan sorang2. Kesan nya peranakan sy jatuh. Dan masa ni mmg sy xda berurut langsung Kalau berjalan rasa mcm ada benda nak keluar dri bawah. Ari2 pulak rasa ngilu bila ditekan (bawah pusat). Sy tak pasti sama ada kes sis ni sama macam sy. Tapi nama pun ikhtiarkan, sis cuba lah cari yg tau urut. Minta tengokkan peranakan sis dulu. Nanti dah jumpa, sis update sini ye. Kalau bukan, better sis refer pd doc. Apa2 pun nanti sis update dekat sini ye

sy misi mse dtg melawat kt umah dia sruh bt kemut..mcm tahan kncing..kira smpy 10 lpas ulang2 byk kli...bt hari2..

1y ago

Ooo tq share: lps ni sy buat

buat senaman kegel

1y ago

Ooo ni cara nk rawat weaken bladder ni eh. Ok sy try lps ni