Susu sy pedaske?

Lepas. je menyusu, dia pergi minum air masak. Lepas tu dia sambung minum susu. Lepastu pergi minum air masak pula. Sebelum menyusukan anak td, sy lunch ketam masak merah. Effect ke rasa nya pd susu? #10month

7 Balas

Hehehehhee xefek langsung sis.... Kenapa sis xrasa je susu sendiri hikhik. Comel la sis ni. Kalau la rasa pedas tu boleh sama ke susu ibu, kenapa kita mnum sirap xpula susu warna merah? Hehe. Betapa pahit peria kita makan, Betapa pedas cili kita makan, Betapa manis kita makan, Betapa masam kita amek lemon, Susu tetap manis semanisnya. Sebab tu susu tu melekit2. Hehe. Sy da rasa susu sndiri sbb sy simpan susu beku kdg2 test bg anak training nak g keje. Kene rasa dlu susu tu. Tkut cara simpan buat susu tu x ok sbb sy newbie lagi. Sy compare mnum susu beku yg dicairkan n panaskan dan susu fresh. Memang manisss. Patutla baby suka susu ibu ni. Nak lagi dan lagi. Maniss tp xla mcm manis gula putih sakit tekak makan bila terlalu manis huhu.

4y ago

Ye deria rasa baby mmg boleh detect dgn apa yg kita makan. Tp pedas bukan rasa. Sbb cili kalau sapu kat tangan pun rasa pedas panas kat tangan. Pernah tanya cikgu sains dlu masa belajar paal deria rasa di lidah. Pahit masam manis semua ada. Pedas xde pun? 🤣 Rupanya pedas bukan kategori taste.

Mak sy kata la ye...xtau kesahihan dia....ank mnum susu kita xsama hilg haus mcm mnum air....ank sy pon lps mnyusu pergi mnum air masak pulak....mak kata lain susu kita dgn air masak tu kepuasan dia

Tak pedas. Rasa ketam je hehehe.. first time dia rasa susu ibu berperisa ketam mungkin.

4y ago

Aah ye.. susu ibu ni mmg manis2 buah je gitu, cuma perisa ikut ibu byk mkn lauk apa tiap2 hari. If byk mkn sayur pun kdg tu bau mcm sayur2an je susunya hehehe 🥰 seronok lah baby dpt mcm2 perisa dari susu kita kan.

Xsure lak ada yg ckp makanan kita ada effect kat susu badan tp tue la xsure lak

Ada org ckp efek rs. Tp pedas tu xsure pulak

😆😆😆

X sure pula