Hai..nak tanya susu ape yang sesuai untuk baby 6 bulan lebih..lepas minum susu dutch baby je cirit..

Lepas bagi susu je baby cirit

5 Balas

Saya dari newborn bagi dupro, hri tu anak tiba2 demam n cirit birit, asal minum susu cirit, n najis dia keluar susu dah berketul. So doc suggest beli susu yg berasaskan soya n loctose free, sbb anak mungkin dah alah dengan susu dia, dalam cirit birit tu trus tukar susu dupro soy, tapi anak jadi macam tak minum, bncuh 6oz n minum 3 stgh je, mmg cirit kurang, n x kluar ketul susu, dalam slow2 tukar tu, hsbnd beli similac lactose free, n mmg makan antibiotik sbb ank dh cirit ada drh sikit, n Alhamdullilah okey, anak mmg minum sajaa, kalau bncuh 8oz,hbis dia minum. Alhamdullilah cirit dah okey. Susu kena try n error, kdg ada sesuai dgn baby kita, ada x😊, kalau nk try brli pack kecik2 sis, sbb kalau x sesuai boleh sedekah kat org atau simpan

kalau susu fm ni...kena try n error...setiap ank xsama...igt lg masa ank 1st dlu....cri susu dia je ...bazir duit kemain byk beli susu...sbb nk jumpa yg dia serasi tu jenuhhhh....kalau awk rajin...isi2 form utk sample susu

awk blh try mnta sample susu dkt fb sbb xsemua bby sme awak..

Kena try n error.. pastu consult dgn doc..

mommy try s26 pink or gold