Luahan shj

Lelaki mmg mcm ni eh.. Bini.. kalau ank nangis.. mcm2 sedaya upaya buat supaya ank brhenti nangis.. tarik perhatian ank, ketuk pintu ketuk tingkap buka ttup peti ais eh mcm2 lagi. Anak dah la demam. Sy pun demam. Ank pulak melekat kt sy. Dgn period nya. Minta suami alih perhatian ank smentara Mandi tukar pad smua. Ank nangis2 dia dukung. Tp setempat je. Annoying gila. Pergi la jalan keluar msuk bilik ke. Buka buku2 yg warna warni ke. Tunjuk apa2 ke. Ni takat diri dukung Tu je. Mana budak Tu nak brhenti nangis dgn sendiri. Sy yg Mandi ni pun trpaksa cepat2. Ank dahla tonsil. Sy pun tonsil. Bila nangis lama takut lagi teruk. Dia mcm tak tau Cara nak hentikan nangis Dan tarik perhatian ank . Tu satu. Lpastu kalau ank nangis dlm buaian. Sy nak buang air kecik, Minta dia sambung buai anak. Tau2 je suara ank nangis, sy trdengar dri bilik air. Takde pulak dia nak angkt pujuk ke apa. Sy cepat2 msuk bilik tengok ank nangis2 dia sambung buai je. Bila bising suruh angkt bru nak angkt. Sekali ketuk sekali jln. Mcm Tu la. Annoying gila rasa

21 Balas

tu bukan salah lelaki ..tu masaalah sikap suami puan...kena berbincang dgn dia...luah kan isi hati pd suami..tulis Surat ke..ada laki mmg benak...mcm pompuan jugak ..brapa ramai dah bertahun kawin pun masih tak reti masak..tu sbb sikap dia bukan sbb pompuan..sabau bebanyak ...

mungkin atas cara parents ajar ank dulu2.bile ank lelaki bnyk benda x d suruh.sbb tu ada bile menantu suh ank lelaki..mak nye bekup knp suh suami.sbb tulh sy skarang didik ank lelaki kne bt sume keje y pompuan bt.. basuh sidai baju..kemas umh..jg adik

4mo ago

ye mungkin. sy balik rumah mertua ya Allah. mulut Ada 6 je. tp pinggan cawan kt sink sentiasa penuh. ayah mertua , adik lelaki,prempuan smua letak shj cawan Kotor penuh bertimbun dlm sink. sy menantu pertama. tp tak pelik pun Sbb ayah sy pon lebih kurang gini je. Jenis merajakan ank lelaki. sy kesian dgn mak sy,sy kesian dgn mertua sy. tp dorg ni Jenis ehh takpe2 letak je sink tak payah bsuh . lagi satu sy Jenis sekali masak terus basuh2 lap2 kemas2. Jadi sakit Mata. bila balik rumah mertua, sy xdpt nak msuk dapur sgt Sbb ank melekat meragam xnk org. Jadi sy bnyak tolong bsuh2 ..itupun mertua xbagi. Ada ank perempuan dua org . makeup2 melawa wangi2 bila keluar. Belum kahwin..

lain kali u bagitahu detail² kene buat apa masa u nak spend time sekejap..nanti bila u dah marah,dia pun jawab,mana saya tahu..eh dia ingat kite ni ape beranak² terus pandai ke macam mana..kite pun belajar lah nak jadi seorang mak

4mo ago

Tu belum lagi Kita dah Minta tlg tengokkan ank jap,main dgn anak jap,kita ada benda nak setel kt dapur jap. dia Masih dgn Fon nya. lpastu Kita dah ckp bnyak Kali pun dengar xdengar. Kita pergi la dapur. sekali anak nangis2 taknak ayahnya. kacau Kita kt dapur. pastu bila Kita bising Kata Tu laa Cuba layan dia dri sbelum dia nangis,main dgn dia time dia leka. mesti xkn dia nangis punya. bila anak dah ke dapur Cari Kita smpai dia pon tak prasan .dah nangis2 bru nak kelam kabut ambil anak main dgn anak. mana maunya budak Tu nak dgn dia dah. dah trlmbt. pastu buat mcm xtau apa2 . bila Kita bising,mula la muka stress . punca Bini naik darah tinggi,muka nampak Tua dri usia. ni la Salah satu punca. ckp ke dia ni kalau mati pun kne kluar kubur balik. Sbb anak kt rumah laki xreti handle

pernah juga hadap situasi mcm ni .kita dah over penat ,laki boleh relax scroll fon..kdg rasa mcm 'kalau jenis mcm ni la,xyah dok tmbh2 anak DH,kalau tmbh2 anak pun sorg2 ja penat '.jadi merancang la betul2,mental boleh gila..

Benda boleh suruh. Ade laki mmg x reti. Sama suami sy pun. Tp stiap kali sy bgtau dia kne buat apa. Kne ckp ngan baby, kena itu kena ini. Skang dh pandai dah jaga wlopon anak susah jgk nk benti nanges klu dia pegang

i feel u sis.. xpi alhamdulillah sye dpt suami yng memahami lgy ii bila kmi ni kwin time sme ii dh jdi jnda dn duda so dia ad pnglmn kot.. xpi alhamdulillah dia blh trima dn syg ank sye mcm ank dia sndiri..

Sy tk nk mengalah..Sy tetap pnggil suami Sy tolong sy...lepastu Sy ckp kalau tak nak aaku ada baby blues baik tolong jaga Anak dgn aku🤣..dia takut kalau Sy ckp mcm tu

Tunjuk ajar tegur elok2 mcm mana nak buat dekat suami. takut nanti dia dh terbiasa kita je blh diam kan anak. sikit2 pass kt wife.

lelaki memang cmtu kot anak saya kalau nangis memang dia suruh diam, takde pujuk anak pergi saya je selalu ,

tak semua sis. ada je laki pandai jaga anak. bertabah lah.