Kerap pening kepala semasa berpuasa. Normal ke? 14w++

Lately sy kerap rasa kepala berpusing2.. kadang sampaai rasa nak muntah. rehat dan baring tetap rasa berpusing kepala. semasa berpuasa. ambil masa untuk ok balik.. adakah ni normal fasa 14-15w, ataupun tanda sy dehidrasi @ hipotensi? disebabkan sy berpuasa... and bila ni terjadi perlu tak sy berbuka puasa. ada tak mommies pernah lalui yg serupa? #ingintahu #3rdpregnancy

12 Balas

dr baru advise saya semalam, bila ibu mengandung berpuasa then tetiba rasa pening nak muntah semua tu better berbuka je. saya tengok badan sendiri kalau dah lembik sangat sampai angkat tangan pun tak larat, saya berbuka. but now baby dah 26 weeks saya sempat puasa 3 hari je lepas tu tak puasa dah sebab risau