Single Moms

Lately Ni Sering Terbaca Single Mom Yg Prengnant Tp Belom Nikah, Saya Sebagai Wanita Rasa Agk terkesan sbb kesian wanita yg kena tanggung semua tu sorng2 tnpa diketahui oleh family, n si lelaki ada yg nk lepas tgn.. Tolong la wahai wanita jaga diri pelihara diri tuk yang sah sahaja.. Tp sekiranya ia sudah terjadi dan anda jgn rasa down ini kerana sebenarnya byk jln penyelesaian yg ada diluar cuma diri sendiri je nak ke xnak.. Jika xmampu untuk membela ank tersebut jgn dibuang.. Mungkin apa yg sy akn post ni boleh membantu serba sedikit.. Jika ada kenalan2 yang mengalami situasi ni mommies bole suggest kepada mereka..

Single Moms
1 Balas

Ya betul tu .. saya sangat2 risau lagi2 remaja kn? Mana yg risau nak beritahu family, pihak lelaki suruh gugurkan ehh mcm2 masalah boleh timbul. Dan perempuan sahaja yang tanggung. Kekadang remaja ni xde tempat nk luah masalah takut society cemuh. Allah , saya kesian sangat sbb saya faham keadaan mereka ni. Saya benar nak tolong walaupun bukan dari segi duit dan tenaga.. insyaAllah saya sentiasa beri moral support. Adik2 kat luar tu bilamana rasa tkde sesapa igt Allah ada, malaikat ada, baby dalam kandungan ada, akak pon ada sentiasa beri moral support. Sentiasa kuatkan semangat dan fkirkan jalan penyelesaian utk diri dan anak dlu. Lelaki boleh tolak tepi kejap , woman hv their own strength and power.