Cirit birit

Lately baby selalu berak...baby umur 6bulan 2 hari..baby BF,n baru2 nie bru bagi susu formula.so kira skrg bcampur minum susu..baby bru makan smlm bg mkn brokoli dah dblend...soalan sy adakah sb tu baby cirit birit n adakah sy ptt hentikan bagi makan dulu atau susu formula??n ada tak cara lain untuk mgubati cirit birit baby slain g hospital?tq mummy...

1 Balas

Kalau cirit birit tapi makan minum dia ok juga x juga mslh tu...cuba bagi mkn pisang sikit2 dan pantau keadaan najis baby...teruskan bf dgn kerap supaya baby x dehidrated...mkn minum pun kena teruskan...jgn stop...

5y ago

Thanks ya..makan minum semua ok..dia xdemam xmuntah juga..cuma cirit birit ja kerap...