Berat baby kurang

Last checkup 3bln berat baby sy bru 4.6kg . Lahir 2.3kg jdi doc suruh monitor dulu sbb baby pun bru lepas tukar susu lps kena cirit birit. Tp skrg tgok dari mata kasar nmpk mcm naik sikit je berat dia .. sbb baju newborn dia masih muat . Risau lah . Susu byk kdg xsmpai satu jam 3-4onz. Ada tak tips nk bg baby naik berat badan atau suggest susu apa yg sesuai utk naikkan berat baby .

1 Balas

anak saya lahir kecik dulu sis 2.1kg++ ja. tapi mmg tiap bulan naik sekilo. yg saya tau, nak naik bagi dia myusu la, tambah waktu malam n tidur pun kena jaga, tuh je la. tapi kalau kata berat dia still dlm line ,takpa ja kot.