ATT

Last 2 days nurse inject ATT, ubat Tetanus sbb baby dh start gerak. 1st day xde rasa apa. Tp semalam tgn kiri start rasa sakit mcm lebam. Tp tengok dr luar mcm xde apa. Sakit mcm kt otot. Pastu kaki kiri sakit celah kangkang, nak jln kena slow2. Pinggang pun start sakit. Sblh kiri. Knapa mesti sblh kiri? Disebabkan ATT tu ke? Mlm xselesa tidur ???rasa mcm nak demam pun ada. Btw sy 21minggu. Baby 400g dlm perut. Mertua tegur perut dh besar pdahal ada 4 bln lg due

10 Balas

Saya khamis lalu injected tetanus. Nurse mmg ada inform tangan diinjected akan rasa lenguh & lebam beberapa hari then akan rasa demam tapi its normal. Perut besar itu pula ikut badan masing2 xsemua org sama. Saya 23weeks perut pandai kembang kempis juga, time kenyang memang keras & besar. Btw saya 1st time preggy, apa2 nurse bagi example ubat or suntikan perlu rajin bertanya apa simptom, kesan segala selepas kita terima semua yg KK bagi supaya kita pun tahu info sikit 😉

Sy first inject pn smpai demam.. sbb malam tu xleh nk tido sbb sakit.. then jd lenguh badan..sbbtu demam..tp sehari jela.. lps 3hr dh xsakit dh tmpt inject tu.. then 2nd inject plk sakit time cucuk je.. lps balik rmh dh xsakit .. haha.. kita kmain tkot sakit mcm yg first.. tp xsakit plk..

Saya baru kena inject att arini.. pregnant da 27weeks da.. mula2 ok.. lepas inject igt nak pegi makan udon kt familymart skali xleh tahan, tangan rasa xbole angkat..lebam.. 😭😭😭😭

Sy baru lpas inject ATT...pg td inject alhmdulilah skg ok...nurse Ada ckp inject 2 x akn buat kita dmam...hanya lenguh2 kt tangan yg kte inject je

xkaitan ngan injection tu sis.. sy pn mcm sis, sakit belah kiri tp mmg dh sakit sblm ATT tu..

Saya demam lepas jep first dose ATT. Hahaha. Next week 2nd dose pula. Doakan! 😁

Sya inject bln lps..2-3 hari gk laa tgn lenguh..rsa mcm lebam kt tmpt inject tu..

Sy baru 2 bln sis.. rileks jer perut da memboyot ke depan..

Dia rasa lenguh2 je...

Normal tu sis.

4y ago

Ok tq zira. Lega mendengarnya.