Due 29/2/2024

Korang, siapa due sama dengan saya? Kita #firsttimemom nak tanya, mcm mana nk tau baby mengeras ? Skrg ni kerap baby gerak sampai kdg2 rasa sakit. Celah kangkang pun dh start sakit, nak angkat kaki tinggi pun sakit. Solat pun duduk skrg. Huwaa. Nak alih posture tidur kiri ke kanan pun sakit kt kangkang. Share your experience mommy

11 Balas

Mama, tu mksudnya baby da nk engaged pd laluan. Mmg akn sakit celah Kangkang. Nnt nk jalan pn rse sakit.. Huhu mama kne bykkn rehat. Sy teringat mase sblm bersalin bulan 12 aritu, sama la rasenye ni. Nk tdo tu bila nk mengiring kne angkat perut alih skli. Xlarat rasenye. Bila nk bangun pegi toilet rse mcm nk patah pinggang berjalan ke toilet tu. Mmg smpai menangis. Tu semua pengalaman yg menjadi kn kita ibu yg kuat. Bila da selamat bersalin rase lega yg amat. 😂 Smoga dipermudahkn urusan bersalin mama nnt🤲

5mo ago

Betul². Saya pun start rasa mcm tu, sakit dicelah kangkang. Nk tukar posisi tidur pun susah

I pregnancy kedua.. Masa first pregnancy tak pernah sakit macam ni just pinggang je sakit... Tapi kali ni mencabar sikit sakit kat kangkang ni sampai nak duduk bawah pun tak leh nak bangun sendiri dah.. Due i 24/2

Sama sis, sy pon due cam sis. Mmg kerap gilaa sakit. Sampai taktahu ni sakit beranak kee atau fake contraction. Takley bezaa da. Tidur pon duduk sbb nak mengiring kiri ke kanan sakit ya Allah.

sye pulak fikir rasa mcm x fhm masa scand kat swasta dokter kata due 28-2 tp bila scand swasta jgk tp lain klinik die kata kena bersalin 20-21 bln 2 jadi sye pening mna 1 yg betol

5mo ago

sebb sye pening mcm mna sye nk kira cemtu

Betul saya skrg tunggu nak besalin je lani sakit sngat kemaluan tulang" smoga kta kuat untuk baby ne dh anak kedua anak prtama xda rasa sesakit ini nikmat allah beri 🤗

Saya due 28/2 memang sama je mcm apa awak tgh alami. Semoga kita tabah ya untuk baby. sikit lagi 💪🏻💪🏻💪🏻

due sy 13/02 . apa yg awk describe tu semuanya normal bila dh hujung2. perut mengeras tu like perut tegang licin. usually masa mandi boleh perasan.

saya due 4/2/2024 tinggal seminggu lgi dri skrg, doakan saya semoga cepat bersalin sebelum due saya dan di permudahkan segala urusan

5mo ago

ada rasa sakit2 skit kt bawah perut

Saya due 27.02 sis. skrg perut dah start mgeras, kdg Rasa mcm sengugut. sakit pinggang. celah kangkang xda sakit lagi

Saya due 28/02.Sama sakit cam sis alami,kerap ke toilet lagi,sakit kat bawah tu lagilah.Cepat mengah.

5mo ago

Aah saya due 29/2 pun rasa sakit kt bawah. Masa a haritu doktor kata ay dh engage kt laluan