Shin ramyun

Koranggg masa pregnant boleh tak makan shin ramyun cami? Saya terliurrr lama tak makan 😭🙏🙏 #firstmom #seriusnanya #firstbaby #bantusharing

Shin ramyun
21 Balas

Boleh tapi jangan selalu. Saya memang suka yang ni dan memang kebetulan sebelum tahu pregnant pi beli satu packet besar tu -.- Hari hari la dok nampak kat dapur. Lepas around 5 bulan macam tu saya makan 1 bulan 1 bungkus. Sekarang dah 8 bulan haha insyaAllah tak ada apa apa. Jangan makan banyak selalu sangat tau.

1y ago

Hihi maceh awak 💗

Boleh makan sis tapi jangan terlampau banyak salah satu sebab ialah takut nanti awak heartburn dan paling penting kena ingat nutrisi untuk anak dalam kandungan juga. Kalau saya, saya makan je sebab nak lepaskan craving tu letak perencah dia sikit je tak letak semua

boleh makan, tp sy suggest satu paket tu bahagi dua la sbb sodium content and carbohydrate. kadang2 dlm sebulan tu ada hari yg rasa tak larat nk memasak sy mkn juga ramen ni. tapi bila masak tu, sy tambah la telur and campak2 sayur mcm bayam & mushroom utk tambah khasiat.

Sedap tak yg ni? Teringin nak rasa tp takut tak sedap. Hihi. Blh je nak makan tp jgn kerap ye. Teringin sgt sbln skali ckup. Tak bagus utk baby. Rebus maggi tu air rebusan tu buang. Letak air bru, baru letak perencah dia.

1y ago

Sdap.. Saya slalu mkn kat cu mart.. Masak kat situ trus..

Saya makan je awak lepas teringin . Makan yg light2 je pedas, mcm carbonara cheese tu ke . Plastik pink @ kuning tu ok la kurang pedas . Perasa pun letak sikit . Nanti lps beranak makan la puas2 😆😆

1y ago

Yang ni pun tak pedas awak, adui sedap la pulak ramen cheese 🫣🫣

saya maggi pon makan je tp saya letak sayur banyak. saya rebus maggi dulu, lpstu buang air rebus yg mula & rebus air baru utk masukkan maggi dan sayur. tapi jangan kerap makan makanan instant/process.

Makan je sis selagi x de alahan saya maggi pedas tomyam 2x ganda tu tiap2 minggu makan baby pun ok je , bergantung pada badan sis kalau rasa x sedap perut jgn makan dah mungkin perut x ok

1y ago

Kan tapi kalau hujung bulan yang tu juga saya hadap hahaha bby pun keluar dah

Blh je tp jgan slalu. Saya first trimester ade la 2x mkan. Pastu 2nd trimester 1x mkan. Ni nxt month nnt masuk 3rd trimester akan mkan lagi ni 🤣

Boleh je asal tak makan berlebihan. Lagipun tak pedas kan (bagi saya lah). Ada org rasa pedas takut heartburn

1y ago

oh

Makan je sis selagi boleh, jangan bebankan diri & jangan stress2. Makan jangan berlebihan. Cuma elakkan makanan2 tajam je okay.