kerisauan melampau

korang yg nak dekat due risau x nak besalin lebih” lagi musim covid ni??saya risau ohhh..mau dgn prosuder besalin kena swab dlu lagi risau kalau positif biar pun kita sllu duk ruma jak kluar kalau nak ke klinik jak…saya smpai fikir diri sndiri ada covid smpai takut nak besalin 😖..dah la due bulan 8 arhhh risau…dah la x perna kena swab pun mcm mn nak hadap ke aku jk yg risau lebih” ni…#trimisterakhir😖

14 Balas

same kite due bln 8....tp sy xrsau kne swab test sbb swab test tu xde ape pn..kjap je dn xsakit....yg sy rsau hospital mane2 penuh skrg...sy hrap sgt dpt bersalin dekat hospital di daerah sy nie je...klau kena bersalin sorg2 pn xpe sbb msh dekat...nk ape2 sng,suami trus dtg je kn....rsau klw kne anta hospital besar yg lg sesak dgn org...sorg diri plak tu....semoga kite smua dipermudahkan la bersalin nnti..

Doa yg baik2 sis.. Saya due bulan 8,tp Allah uji suami positive covid..Tp Alhamdulillah saya negative.. Walaupon negative saya tetap risau dengan keadaan suami saya,dengan saya nk bersalin lg..Family jauh😭 mmg tengah rasa down sangat mental xkuat...Hari2 rasa sedih...Tolong doakan suami saya cepat sembuh mcm biasa balik..Xsanggup tengok dia sakit 😓😓

3y ago

insyaAllah.. semoga suami anda cepat sembuh seperti sedia kala... amiiiin..

i punya due awal bulan 9, hari hari doa jauhkan dari wabah penyakit. Risau tu tak terkira. Macam macam fikir sebab nanti masuk hosp contact dengan orang ramai. kita tak tahu kalau ada dikalangan staff/ pt yang positive or diri kita sendiri. dengan baby nya kecil 😫😭 kalau boleh beranak sendiri kan senang adoi

3y ago

amin aminnn ya rabbal alamin 🤲🏻

Sy due bulan 9, badan pun tgh sakit lps tu musim covid takut nk keluar, brg semua da siap tapi pnt nk mengemas la perut da makin besar.. Lps tu da mula alahan pula, tak bole bau busuk.. Kje muntah je, harap2 ok la semua ny

Saya bersalin dekat hkl, x silap klau normal x buat swab pon tapi bila nk operate kene buat swab, basically x sakit mana pon swab tu pon. Sakit nk bersalin lagi teruk dr kene swab nye. Baru lepas bersalin 3/7/2021

3y ago

Ehh klau dah bersalin mesti dpt katil, ade je org sebelah saya ari tu bersalin dalam lift On the way ke labour room, dpt katil je lepas bersalin tu, stay 1 mlm je then esok discharge

sis yang nak due bulan 8 risau.Saya yang due bulan 11 nie pun da mula risau jugaa nak2 bila tengok kes makin naik sekarang..Sama2 laa kita doa moga segala urusan kita dipermudahkan ye..Aamiin🤲

Semoga dipermudahkan urusan bakal2 ibu di luar sana. U all are strong enough than u ever thought. 💪Byk2 kn berdoa semoga ibu dan bakal baby lahir dilindungi dr segala wabak covid ini.

Sy pun due akhir bulan 8 ni. Dr apa yg dimaklumkn drp doc sy dia bgtau GH pun x terima org bersalin skrg sbb kes covid yg teruk. GH akn minta pg ke swasta. Itu yg doc sy bgtau la

3y ago

itu lah tu, kat area sini pun ada kes kat wad ibu 😫 takutnya if baby kena apa apa

Sy pon due bulan 8 tapi Alhamdulillah da selamat bersalin 29 kelmarin , utk ibu2 Yg bakal bersalin tak pyah laa nanti bawak barg banyak2 susah sebab semua kena urus sendiri✨

saya smlm dh kena swabtest. tggu esok baru dpt result. hrp negative la. selasa dh kne msuk wad. rabu czer. moga dipermudahkn la segala urusan. risau jgk musim² covid ni.