Dah sedia barang ke

Hi korang yang tunggu nak bersalin je tu, korang dah beli ke pampers sz s kat baby? Ke masih terlalu awal nak beli pampers sz s? Sebab yang newborn punya saya dah beli. #ingintahu #firstbaby #bantusharing

16 Balas

tengok saiz baby jugak sis, sya hsbnd mula2 spare newborn 1pcs, S 1 pcs. bila lahir, anak saya pakai newborn tu sebulan je, lps tu kami tukar saiz S, sbb peha dia besar, kalau pakai newborn cekang kat peha, peha dia akan merah, so kami tukar pakai S. kira ank saya 3 bungkus jugak yg newborn sepanjang sebulan tu, jgn lupa spare bnyak kalau ank kena ddk wad, saya anak saya duduk wad kuning mmg bnyak pakai pampers n tisu bsah tu😊

Depends pada bby juga sis, tunggu dia keluar dulu. Mcm ank sy dulu sebulan gune yg size nb dlm sebulan tu byk pack juga dlm 10pack gitu sbb dia kerap berak.. Sblom tu ade juga yg pesan kt sy jgn beli pampers nb byk2 sbb bby cpt bessr.. Mula2 beli 1pack,pastu beli 1caton..pastu beli lagi, xckup2🤣🤣.. Tgk pada berat bby..

saiz NB bergantung berat lahir baby. anak sy 3 org berat 2.4 -2.78kg. pakai saiz NB sampai baby umur sebulan,guna dlm 3 pack. kalau banyak budget,bole je beli pampers saiz S awal². bagus juga,sebab supermarket tempat sy ni barang cepat naik harga. bulan ni beli harga lain,nanti bulan depan harga dah lain juga. makin mahal

I dah beli yang NB and size S. NB dlm 6pck, S dalam 15pack mcmtu. Sbb i beli yg applecrumby terus order banyak skaligus 😂 nnti lps bersalin leceh nk keluar kedai beli. Anak2 i yg sblm ni pakai applecrumby jugak so i boleh agak2 lebih kurang 6pack gitu la utk my newborn baby

jangan lupa daftar sini https://drypers.com.my/drypers-baby-club/bm masukkan kod DRY75632 kat ruang last sekali tu. saya dulu sebelum bersalin dapat free 1pack besar pampers saiz nb. jimat.. lepas bersalin bbrp minggu plk baru beli pack lain

ikut brand awak ambik. ada brand size nb boleh pakai dlm sebulan 2. ada yg pakai sekejap je. xpe awak boleh beli selepas kelahiran bayi awak, okay😘. sebab masa tu baru awak boleh tahu baby keluar besar atau kecik😊

depends berat baby wak, if msa brslin brt baby 3kg lebih boleh ambik size s terus , tpi kalau berat baby 2kg-3kg masih boleh pakai size nb . anak saya 3pack pakai size nb , bila berat dia dh nak ke 4kg bru muat size S

Klau sy bli pampers wktu 36w sbb nk tgk final weight baby wlaupun estimation shj. Nb sy bli satu pack then terus S. S pun pkai sbulan dua bulan dh M sbb peha besar. Jd kne tgk cutting ank sis wktu lahir mcm mne.

Klau sayaa saya da beli daa 26 mnggu da beli .. sbb tkot kalut nanti .. cm saya org ckp anak pertmaa lmbt .. tp nasib sayaa rezeki anak nk keluar awal 37 mnggu 3 hari .. sbb kita tk thu bila kita akn bersalin

anak sy lahir kecik 2.3kg ja . jadi pakai size newborn lama jgk dlm 4pack jgk haritu. sbb newborn kerap kencing berak .