Checklist Bersalin

Korang yang nak bersalin disember ni dah buat checklist bersalin ke? Normally mommies pack hospital bag pada minggu keberapa? Jom kongsikan dengan saya jom! Excited ni

13 Balas

Sy due date 19/12, tp da mmg pelan2 packing bag awal2 so skrg tgl angkat bwk je lagi.. lagipun everyone around sy ckp perut da turun mcm tak sempat bulan 12 bersalin.. apa2 pn sy doakan semua ibu2 yang da dekat nk bersalin dipermudahkan melahirkan & dibukakan pintu rahim seluasnya utk kluarkan baby. Amin ya mujib😘

Saya 30w dah standby sesiap dh sis..dh stat pegi mna bwk bag baby.. awal tak kalut sbb makin lama kita makin tak larat.. Alhamdulillah skrg dh 35w4D, jalan ke nk buat kja xlarat dh sbb stat sesket dah.. Nseb stand by awl2 so xkalut dah

6-7month dh boleh prepare. baby akan keluar bila sampai masa. kdg2 xtunggu due date awak. ada baby pop up awal. ada baby overdue. ada baby tepat2

alhamdulillah dah siap packing....sy pack 2 biji beg dan 1 bakul..xnak bawak byk sgt jnuh husband nak bawak nanti..

due sye bln 1.. tp msuk je 3rd trimester sye da siap2 beg hospital da.. siap awai x kalut 🤣

due date sya 1/12 ni. bag semua dh pack siap. doakn sya di permudahkan urusan bersalin.

saye rini 36w baru siap packing.. menunggu order dari shopee tu yg lmbt 🤭 lmbt2 nnti x larat dah nk membasuh

saya dah 100% siap haha , due 16/12 .. saya bawa 1bag & 1raga saja

Saya dah siap pack masa 32w, dah masukkan dalam kereta dah. Sekarang 35w 🫠

sy due 25/12 brg baby da siap da.. brg sy je x settle lg